Petits “trucs” pel teu web

Pensa en l’audiència a la qual vols arribar: Tens un negoci local? Desitges dirigir-te a usuaris de tota Espanya o d’altres països? Com desitges comunicar la informació de la teva empresa? 

Presenta tota la informació de manera atractiva, clara i ordenada. 

Fes servir imatges, vídeos, mapes i descripcions de producte, destaca les ofertes… intenta ue l”experiència de qui visita la teva web sigui positiva, això augmentarà les possibilitats de convertir les visites en clients. 

Investiga què està fent la competència, després pensa què avantatges competitius et diferencien: preus?, servei postvenda?, cobertura geogràfica?, descomptes en contactar per Internet?, enviament gratuït? Detecta els teus punts forts i destaca’ls a la teva pàgina web. 

La primera pàgina del teu Web, és la pàgina de benvinguda. Assegura’t d’esmentar sobre que tracta el teu lloc web. Això pot sonar obvi, però molts llocs Web fallen en això i com a resultat perden clients. 

Assegura’t d”incloure tots els teus detalls de contacte, telèfon, adreça, correu electrònic …. 

Pensa SEMPRE des del punt de vista de l’usuari. Intenta ordenar totes les teves idees en diferents seccions, perquè una no sigui molta més extensa que una altra, i perquè l”usuari sàpiga clarament a quina secció ha d”anar per trobar la informació que busca. 

És important que els que visitin per primera vegada la teva pàgina desitgin tornar a fer-ho un altre dia.

Recorda als usuaris que el teu web s’actualitza cada cert temps. Si actualitzes el contingut de les seccions però la pàgina principal sempre és la mateixa potser l’usuari crea que no hi ha res nou per veure. Canvia el disseny de les pàgines (sobretot de la principal) cada cert temps, encara que siguin canvis només visuals. 

Dóna a conèixer la teva pàgina. Pots tenir una web magnífica, però si no convides a ningú…. 

Crea llistes d’idees, paràgrafs, frases en negreta i en cursiva, sub-apartats i qualsevol altra cosa per diferenciar parts dels teus continguts. La gent en la web llegeix depressa, així que procura que la lectura d’allò més important pugui fer-se d’un cop d’ull ràpid. 

Els gràfics són un recurs de disseny útil. Li afegeixen una nota de color al teu web i permeten prendre una pausa a l’usuari, però no recarreguis la pàgina amb imatges que no aportin res. Si poses imatges, que serveixin per a alguna cosa, per decorar, per explicar alguna cosa, per posar exemples, etc.