Per tenir una pàgina web a Internet, és necessari tenir un nom de domini i un espai per allotjar el seu web.

Què és un domini en Internet? Un domini és el nom que identifica un lloc web. Cada domini ha de ser únic a Internet. Per exemple, “www.totsdos.com” és el nom de domini de la pàgina web de Totsdos.
Un domini es compon de tres parts: en www.totsdos.com, les tres ves dobles (www), el nom de l’organització (totsdos) i el tipus d’organització (.com).
Els tipus d’organització més comunes són .ES .COM, .NET, INFO i .ORG, que es refereixen a comercial, Internet, informativa i organització (originalment sense ànim de lucre, encara que ara qualsevol persona pot registrar un domini .org).
Amb el teu domini, a més, podràs tenir el nom de la teva empresa en la teva adreça d’email, per exemple info@totsdos.com , amb el que reforçaràs la teva imatge d’empresa i faràs publicitat de la teva pàgina web simultàniament.

Necessitem un espai on posar els arxius que formen la web.
On? En un servidor ó hosting
Què és el hosting? Hosting és una paraula que vol dir donar allotjar. Aplicat a l’Internet, significa posar una pàgina web en un servidor d’Internet perquè ella pugui ser vista en qualsevol lloc del món sencer amb accés a internet.

Per on començar?

–Tria el teu Domini
• El teu domini serà la teva marca en Internet.
• Et pot ajudar en el teu posicionament.

Per això has de tenir en compte diversos aspectes:
• Si la teva marca és coneguda i el domini està lliure, es quest el que has de fer servir.
• Intenta que sigui curt, fàcil de recordar.
• Si no es la teva marca, fes servir paraules que t’ajudin a posicionar-te en cercadors.
• Mira diferents combinacions i juga amb les paraules. (millor sense guions)

–Fes un esquema
Fer un esquema del que vols que aparegui al web, t’ajudarà. Mira webs de  competència, ajuda a veure com ho has de fer. Mira en que et diferencies dels altres i fes-ho destacar.

— Actualització del web
Mantenir la web actualitzada es important per als teus clients i també per el posicionament a Google, anar canviant continguts o ampliant informacions et fara estar més ben posicionat. El web ha d’estar viu.

–Pensa si realment necessites més d’un idioma
Pots començar per un idioma i sempre es ampliable. Mantenir actualitzats varis idiomes es més feina i si no li pots dedicar temps no val la pena.

 –Buscadors
Tria les paraules adequades, has de pensar com el que busca. El que escriuries en el buscador si busquessis la teva empresa.

–L’objectiu
Hem de crear continguts enfocant-nos a quin es l’objectiu final que tenim per al web. Què i com ho volem transmetre es molt important.

–Pressupost
Tenir un web no vol dir gastar-se una fortuna. Un web senzill però ben fet es suficient. Un disseny actual i adaptat a les tècniques de posicionament actuals et pot donar molts bons resultats.